Διαβήτης και Διαβητικό Πόδι | Τί να κάνω για να μην πάθω;

Διαβήτης και Διαβητικό Πόδι | Τί να κάνω για να μην πάθω;

Το Διαβητικό Πόδι είναι μία από τις σοβαρότερες επιπλοκές που απειλούν τα άτομα με Διαβήτη. Το Διαβητικό πόδι είναι το πόδι που έχει βλάβες κάτω από τους αστραγάλους και γρήγορα μπορεί να αποκτήσει ανοιχτές πληγές και μολύνσεις,  να πάθει γάγγραινα και να ακρωτηριαστεί. Κάθε μισό λεπτό κάπου στον κόσμο γίνεται ένας ακρωτηριασμός εξαιτίας αυτής της σοβαρής επιπλοκής.

Η κύρια αιτία για την ανάπτυξη του Διαβητικού ποδιού είναι η Nευροπάθεια που εμφανίζεται στην πορεία του διαβήτη. Νευροπάθεια είναι η καταστροφή των νεύρων και είναι συχνή σε ασθενείς με Διαβήτη (διαβητική νευροπάθεια). Πάνω από 50% των ατόμων με Διαβήτη τύπου 2 και ηλικία μεγαλύτερη των 60 ετών έχουν περιφερική νευροπάθεια, δηλαδή έχουν καταστραφεί τα νεύρα των ποδιών.  Η νευροπάθεια εμφανίζεται με διαφορετικά συμπτώματα, το πιο συνηθισμένο είναι πόνος στα πόδια. Μπορεί όμως να εμφανιστεί και με άλλα συμπτώματα, όπως  κράμπες, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, σουβλιές, βελονιές ή φαγούρα στα πόδια.

Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα  πιθανά έχετε διαβητική νευροπάθεια και πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας που θα τη διαγνώσει. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε εάν ο διαβήτης έχει προκαλέσει βλάβες στα νεύρα των ποδιών σας, δηλαδή διαβητική νευροπάθεια, γιατί τότε τα πόδια σας κινδυνεύουν από έλκη και τραυματισμούς με πιθανή συνέπεια έναν ακρωτηριασμό.

Για να μην χειροτερέψει η νευροπάθεια και τα συμπτώματά της θα πρέπει να φροντίσετε τα παρακάτω:

  1. Καλή ρύθμιση του σακχάρου
  2. Καλή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  3. Διακοπή του καπνίσματος
  4. Αποφυγή μικροτραυματισμών στα πόδια

Ο πόνος που προκαλεί η νευροπάθεια και τα άλλα συμπτώματα της μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν.

Το συμπλήρωμα διατροφής NEVRALIP 600 retard που περιέχει 9 συστατικά (άλφα λιποϊκό οξύ, σελήνιο, ψευδάργυρο, πικολινικό χρώμιο, βιοτίνη, σύμπλεγμα βιταμινών Β, και βιταμίνη Ε) βοηθάει στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων της διαβητικής νευροπάθειας, πόνος, κράμπες, μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, σουβλιές κ.ά., όπως έχει αποδειχθεί σε μελέτη. Το NEVRALIP 600 retard έχει μελετηθεί στο κέντρο διαβητικού ποδιού του Λαϊκού νοσοκομείου σε ασθενείς με επώδυνη διαβητική νευροπάθεια. Μάθε περισσότερα στο www.diavitiko-podi.gr

leave a Comment

Your email address will not be published.*